Кекс "Лимон"



Приготвяне
45 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Направете захарен разтвор от вода и половин чаша захар и сложете нарязаните на кръгчета лимони да се сварят, докато поомекнат. Извадете ги оставете да се отцедят добре. През това време разбийте яйцата със захарта до побеляване и добавете прясното мляко с ванилията и лимоновите корички. Постепенно добавете пресятото брашно заедно с бакпулвера. Разбийте добре и сипете сместа в намазнена и леко набрашнена тава с подвижни стени. Сипете в нея 7 с.л. захар и пъхнете във фурната, докато се карамелизира. Облейте и стените на формата с карамела и подредете по дъното и стените лимоните. Сипете кейковото тесто и изпечете лимоновия кейк в умерено загряната фурна до готовност. Готовият сладкиш охладете, преди да извадите от формата.
Още по темата

Пасирайте бадемите на ситно. Измийте лимона, сложете го в гореща вода за 2-3 минути и настържете кората. От половината сок изцедете сока, прибавете към разтопеното...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп